Saros Körfezi'nin incisi: Erikli Sahili
Dünyanın en temiz körfezlerinden Saroz, en güzel tatil yerleşim yeri, uzun kumsalıyla Erikli, İstanbula en yakın en temiz deniz, dalış olnağı, amatör balıkçılık.. sörf yapmaya müsait.. orman kampı çadır tatilini sevenlere.
Sakin turizm için çok uygun. Bangır bangır müzik çalan gezi tekneleri yok. Sahile uzanan otellerin barları -ki sadece iki tane var- gece yarısı olmadan seslerini kısıyor. Yıldızları ve ayı seyretmek için kumsalda gece yürüyüş yapmak da çok güzel. Gürültü olmayınca, geriye sadece dingin bir Ege manzarası kalıyor.
Erikli, Keşan'a bağlı küçük bir köy...
Erikli sahili, Saros Körfezi'nin kuzey sahilinde... Keşan Belediyesi'nin mücavir alını olan yaklaşık 4 bin konut ve 15 bin nüfuslu dinlence ve eğlence merkezi...
Saros Körfezi'nin kendi kendini temizleyen bir deniz olduğu söylenir hep. Sanırım sualtı akıntılarının fazla olması ve yöredeki sanayileşmenin yoğun olmaması da buna etken. Ayrıca, burası Ege Denizi'nin tuzluluk oranı en yüksek körfezlerinden biri. Kum çok güzel, sıfırdan derinleşen plajı gündüzleri hareketli ama alışık olduğumuz türden bir "et ete" kalabalıktan uzak. Akşamüstleri hafif bir esinti bunalmamanızı sağlıyor.
Erikli, ilk çağlarda Xeros ve Melas diye bilinen Saros Körfezi'nin yazları en yoğun yerleşimi olan köyü. Kış mevsiminde nüfusu çok az, sadece birkaç yerli ve emekli yaşıyor. Gökçeada, Erikli sahilinin hemen karşısında. Eğer tekneniz varsa, 45 dakikada ulaşmanız mümkün. Yok gidemezseniz, adayı uzaktan seyretmek de güzel. Deniz ve deniz sporlarından sıkıldığınız günlerde, civar köyleri gezmek çok keyifli. İbrice, Danişment, Koruklu, Çeltik, Beyköy ziyaret edilebilir.
Sahil yerleşiminin hemen arkasında yer alan oldukça büyük tuz gölü bir çok kuş için barınma mekânıdır. Erikli sahiline ulaşım için bulunan 2 yol olmasına rağmen çoğunlukla Mecidiye yolu kullanılır. Mecidiye ile Erikli arası 2 kilometrelik bir mesafedir.
Nasıl gidilir? : Arabayla gidiyorsanız, İstanbul-Tekirdağ yolu ile Keşan'a ulaşın. Tam 230 km. sonra Erikli sapağına girin, 30 km. sürüyor, yani İstanbul'dan toplam uzaklığı 260 km. Otobüsle ulaşmak da çok kolay. Keşan'a direkt seferler var, sonra da her yarım saatte bir Erikli'ye minibüs kalkıyor.
Ne yapılır? : Hem sahilde hem de ormanda bol bol yürüyüş. Yakınlarda tuz gölü var, akşam üstü çok güzel görünüyor. Civar köylerin kahvelerinde kahve içilebilir. Yerel halk çok canayakın. Yollarda alçıdan heykeller yapıp satıyorlar, bazıları çok ilginç. Zeytinyağı da, balıklar da çok lezzetli. Lüfer, çipura, mercan, barbun, kefal, levrek, karagöz ve ahtapotlar taze taze pişiriliyor.
benim yorumum;
erikli EDİRNE-KEŞAN a bağlı güzel doğa harikası bir yer. ilk defa gittim çok övüyorlardı ama övdükleri kadar var denizi saras körfesinde olduğu için sürekli kendini temizliyor ve tertemiz resmen taşlar gözüküyor dalga hiç yok süper tam tempolu bir dönemden sonra gidilecek sakin bir yer tavsiye ediyorum.
konaklama için otel,baraka,eğer maceracı ruhunuz varsa kamp için çadırlarda var yada bizim gibi yazlık kiralayabilirsiniz. erikli geceleride gündüzün tam tersi çok hareketli.
buyrun bunlarda benim çektiğim resimler;
yolda giderken bol bol ayçiçeği görüyorsunuz
tertemiz denizi
gece hareketli meydanı
meydan
at arabasız olmaz dimi ama(yada aynalıkörük)
niyet çeken tavşan ve amcası