bazı arkadaşlar gibi bende bu sabah başvuru yaptım öğlen eve geldim iptalolmuş gülermisin ağlarmısın
bazı arkadaşlar gibi bende bu sabah başvuru yaptım öğlen eve geldim iptalolmuş gülermisin ağlarmısın
ahh ahh ne hallere geldik valla yaa...ne olucak sonumuz merak ediyorum..hepiniz için hayırlısı artık arkadaslar...
usta öğreticilikte bu sene tam sigorta 30 günlük yatmaya başlamıştı ,ücretlide yarım 15 günlük yatıyor . bir bakıma ustA öğreticiliği iyileştirdiler şimdide kalktı .neyse haayırlısı. keşke ücretli öğretmenliğnde sigortası tam yatsa. hiçbir fark olmaz o zaman.
peki okuyanlar da ücretli çalışabilecek mi?? önceki yıllarda çalışabilinyordu ama ????
ÇAĞLA 3 YARIM SİGORta MI DEDINIZ ne yapmaya calıştıklarını anlasakkk!!!!!!!
[QUOTE=çağla3;97710]usta öğreticilikte bu sene tam sigorta 30 günlük yatmaya başlamıştı ,ücretlide yarım 15 günlük yatıyor . bir bakıma ustA öğreticiliği iyileştirdiler şimdide kalktı .neyse haayırlısı. keşke ücretli öğretmenliğnde sigortası tam yatsa. hiçbir fark olmaz o zaman.
arkadaşım,
geçen dönem manisada usta öğretici olarak göreve başladım. Daha sonra bir sınıf daha açıp 4. sınıf öğrencisi bir arkadaşı usta öğretici olarak atadılar. manisa mem. diğer arkadaş okulunu bitirmediği için anlamadım ama beni usta öğreticilikten istifa ettirip ücretli yaptılar. yani diyeceğim şu ki sigortam yine 30 gün üzerinden yattı
Çok şaşırdım... Daha nelere şaşıracağız bakalım
memurlar netteki yeni habere bakın neler olmuş
Yeni eğitim sezonunda 32 ilde zorunlu olacak okulöncesi eğitim, Danıştay'ın 'usta öğreticilik' sistemini iptal etmesi yüzünden tehlikeye girdi.
Bu yıl 22 bin anasınıfı öğretmenine ihtiyaç duyan MEB, Maliye Bakanlığı'ndan 17 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu istedi. Maliye'den olumlu cevap alınamazsa, okulöncesine kayıt yaptıran minikler öğretmensiz kalma riskiyle karşılaşacak.
Danıştay, okulöncesinde öğretmen yerine usta öğretici görevlendirilemeyeceği gerekçesiyle 'usta öğreticilik' sistemini geçen hafta iptal etti.
Bu karar, yeni öğretim sezonundan itibaren 32 ilde zorunlu olması planlanan anasınıfı eğitimini sıkıntıya düşürdü. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 yıldır uygulanan sistemin kaldırılması üzerine çareyi Maliye Bakanlığı'ndan 17 bin 'sözleşmeli öğretmenlik' kadrosu istemekte buldu. Ancak Maliye'nin, 'yetersiz bütçe imkanları' sebebiyle bu kadar kadro vermeye sıcak bakmadığı belirtiliyor. Çözüm için Milli Eğitim ve Maliye bakanlarının devreye gireceği ifade edilirken bu hafta içinde yapılacak görüşmelerde sözleşmeli kadro sayısının netleşmesi bekleniyor.
Her yıl 800 TL civarında ücretle 17 bin 'usta öğretici' çalıştıran MEB, bu seneki ihtiyacı merkezi sistemle ve sadece 'okulöncesi öğretmenliği bölümü' mezunlarından karşılayacaktı. 2009-2010 eğitim-öğretim yılı için 17 bin kadrosuz usta öğretici alacağını duyurmuştu. Başvuruları da almaya başlayan bakanlık, Danıştay Nöbetçi Dairesi'nden gelen karar üzerine müracaatları iptal etmek zorunda kaldı. 31 Ağustos-11 Eylül arasındaki başvurular için 3 bine yakın adayın müracaat ettiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre anasınıfları için acil 22 bin 'öğretmene' ihtiyaç duyuluyor. Bu açığın 14 Eylül'de atanacak 5 bin 356 sözleşmeli ve kadrolu okulöncesi öğretmeniyle kapatılması mümkün görünmüyor. Dolayısıyla bakanlığın 17 bin sözleşmeli öğretmenlik kadrosunu alması gerekiyor. Zorunlu okulöncesi eğitimin başlayacağı 32 ildeki öğrenci kayıtlarının geçen yılı katladığı bildiriliyor. 2008'de anasınıfına devam eden 804 bin öğrenciye 17 bin usta öğretici ve 24 bin kadrolu öğretmenle eğitim verilmişti.
Danıştay Nöbetçi Dairesi, Eğitim Sen'in, MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün 2 Temmuz 2009 tarihli 'Kadrosuz Usta Öğretici Görevlendirilmesi' konulu genelgesi ile bu genelgenin eklerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için açtığı davayı 3 Eylül'de sonuçlandırmıştı. Kararda, "Okul öncesi öğretmenliği alanında öğretmen yerine usta öğretici görevlendirilemeyeceği" gerekçesiyle genelge ve eklerinin yürütmesi durdurulurken, mevzuatta usta öğreticilerin eğitim hizmetlerinde ancak öğretmen sorumluluğu içinde görev yapabileceğine dikkat çekildi. Danıştay 16 Şubat 2009'da da meslek lisesi öğrencilerinin usta öğreticilik yapamayacağına hükmetmiş, ikinci dönemde 10 bin ana sınıfı bir anda eğitmensiz kalma riski yaşamıştı.
Okulöncesi mezunları usta öğreticilik yapıyordu
Özellikle il merkezi dışında anasınıfı öğretmeni olmayan yerlerde, puanı öğretmenliğe yetmeyen veya ilinin dışına çıkmak istemeyen okulöncesi öğretmenliği mezunları, 'usta öğretici' olarak görevlendiriliyordu. Usta öğreticiler eğitim sezonu ile sınırlı olmak üzere okullarda görev yapıyor ve sözleşmeleri her yıl yenileniyordu. Bağımsız anaokullarında haftalık 40 ders saati üzerinden brüt 1.087 lira, okulların bünyesinde bulunan anasınıflarında ise haftalık 30 ders saati üzerinden brüt 815 lira ücret alıyorlardı
arkadaşlar ben anlamadım şimdi ağustos ayı içersinde bi başvuru yapmıştık hani formla birlikte ilçe milli eğitime o mu iptal oldu tekrar mı başvurca ?
JuSt DeNiz