ARKADAŞLAR GOP ÜNİVERSİTESİNDE OKUYANLAR MEZUN OLANLAR BİTİRMEK ÜZERE OLANLAR NERDESİNİZ...
GAZİOSMANPAŞA üniversitesi
TARİHÇE VE GENEL BİLGİLER
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Halkla kucaklaşan, çağdaş, dinamik, paylaşımcı, katılımcı, bilgi ve teknoloji üreten, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlayan genç üniversite?
Üniversite Misyonu;
Gaziosmanpaşa Üniversitesi, kanunla verilen temel görevlerinin yanı sıra bölge halkının sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı ve uluslar arası alana açılmayı amaç edinmiştir.
Üniversite Vizyonu;
Havza gelişimi ve tarıma dayalı teknolojik araştırmalarda dünya çapında kabul gören, bölge halkı ile bilimi buluşturan, doğa ve çevre dostu, uygulamalı eğitime öncelik veren, yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edilen bir bölge üniversitesi olmak.
Adını Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'dan alan Üniversitemiz 03.07.1992 tarihinde 3837 Sayılı Kanuna Ek 24. Madde gereğince kurulmuştur. Ziraat Fakültesi Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı açılmıştır. Fen-Edebiyat Fakültesi, Niksar Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Erbaa Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitülerinden oluşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi 01.11.1992 tarihinde Rektör ataması ile üniversite olarak birimlerini oluşturmuştur. Öğretim dili Türkçe' dir.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi, Amasya yolu üzerinde Tokat İl merkezine 9 km. uzaklıkta Taşlıçiftlik Mevkiinde 2000 dekar arazi üzerinde kurulmuştur.
Üniversitemizde Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi Ziraat Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Almus Meslek Yüksekokulu, Artova Meslek Yüksekokulu, Erbaa Meslek Yüksekokulu, Niksar Meslek Yüksekokulu, Pazar Meslek Yüksekokulu, Reşadiye Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Turhal Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Koyulhisar Meslek Yüksekokulu, Erbaa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,Turhal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Devlet Konservatuarı. Tokat Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açılmış bulunmaktadır. Öğrenci alınması için çalışmalar devam etmektedir.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete açılmıştır. Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Erbaa Meslek Yüksekokulu, Niksar Meslek Yüksekokulu, Turhal Meslek Yüksekokulu ve Zile Meslek Yüksekokulunda ikinci öğretim yapılmaktadır. 2009-2010 eğitim ve öğretim dönemi itibariyle öğrenci sayımız 18.184 dür. Akademik personel sayımız 859, idari personel sayımız 631 dir. Gaziosmanpaşa Üniversitesinde akademik yıl, iki yarıyıldan oluşmaktadır. Üniversitemizde Sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yaz okulu programı bulunmaktadır. Taşlıçiftlik yerleşkesinde, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beden Eğitimi Yüksekokulu, Tokat Sağlık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Devlet Konservatuarı, Tokat Meslek Yüksekokulu ve Araştırma Uygulama merkezleri yer almaktadır. Şehir yerleşkesinde, Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü konuşlanmıştır. Almus, Artova, Pazar ve Reşadiye hariç diğer ilçelerde yer alan Meslek Yüksek Okullarımızın kampüsleri bulunmaktadır. Başarı ve maddi durumları dikkate alınarak, üniversitemiz öğrencileri üniversitemizin değişik birimlerinde yarı zamanlı olarak istihdam edilebilmektedir.
BEN TOKAT GOP MEZUYUMM
UMUDIŞIĞI
ÖĞRENCİ KULÜPLERİ
Kulüp Adı
Danışman
Fakülte / Yüksekokul
Web Adresi
Atatürk Ekseninde Türk Tarih ve Kültürü Tanıtım Klübü
Okutman İsmet TÜRKMEN
Atatürk İlkeleri ve İnklap Tarihi Bölüm Başkanlığı
Bilim ve Sanat Kulübü Yrd. Doç. Dr. Canan USTA Fen Edebiyat Fakültesi https://bilimvesanat.gop.edu.tr
Bilişim ve Yazılım Kulübü Öğr.Gör.İsmail İŞERİ Tokat Meslek Yüksekokulu https://byk.gop.edu.tr
Düşün,Konuş,Dinle Kulübü
Arş.Gör. Elif BOYRAZ
İktisadi ve İdari B.Fakültesi
https://dkd.gop.edu.tr
Fizik Kulübü
Arş. Gör. Erhan ESER
Fen Edebiyat Fakültesi
https://fk.gop.edu.tr
Fotoğrafçılık Kulübü Doç. Dr. Şenol AKIN Ziraat Fakültesi
Genç Gıdacılar Kulübü
Uzman Kader ERDOĞAN
Ziraat Fakültesi
https://gencgida.gop.edu.tr
Genç Spor Severler Kulübü Arş.Gör. Abdullah BARIŞ Sosyal Bilimler Enstitüsü
Genç Tema Kulübü
Doç. Dr. Yaşar KARADAĞ
Ziraat Fakültesi
https://genctema.gop.edu.tr
Genç Ziraatçılar Kulübü Arş.Gör.Yasin Bedrettin KARAN Fen Bilimleri Enstitüsü
GOP Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü
Doç.Dr. Necdet KANDEMİR
Ziraat Fakültesi
https://egitimkulubu.gop.edu.tr
Havacılık Kulübü Yrd. Doç. Dr. Fatih EKİCİ Tıp Fakültesi
Hiphop Kulübü Öğr.Gör.Cem ÇALIŞ Eğitim Fakültesi
İşletme ve Ekonomi Kulübü
Arş. Gör.Ahmet Kibar ÇETİN
İktisadi ve İdari B.Fakültesi
https://iek.gop.edu.tr
Kimya Bilim Kulübü
Dr. Yakup BUDAK
Fen Edebiyat Fakültesi
https://kbk.gop.edu.tr
Kişisel Gelişim Kulübü Doç.Dr.Güven Çankaya Fen Edebiyat Fakültesi
Metematik Kulübü
Arş.Gör.Serdar ENGİNOĞLU
Fen Edebiyat Fakültesi
https://matklu.gop.edu.tr
Organik Tarım Kulübü Yrd. Doç. Dr. Şenay ÖZGEN Ziraat Fakültesi
Pazarlama Kulübü Öğr.Gör. Berrin ALPASLAN Turhal Meslek YO
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu Kulübü Öğr.Gör.Adem ÇAKIR Eğitim Fakültesi
Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek
Öğr.Gör. Duygu YILDIRIM
Tokat Sağlık Yüksekokulu
https://syk.gop.edu.tr
Rock Kulubü
Okt. Cem ÇALIŞ
Eğitim Fakültesi
https://rock.gop.edu.tr
Tarih Kulübü
Yrd.Doç.Dr.Alpaslan DEMİR
Fen Edebiyat Fakültesi
Tiyatro Kulübü Öğr.Gör. Cem ÇALIŞ Eğitim Fakültesi
Turizm ve Tanıtma Kulübü
Yrd. Doç. Dr.Tuncer KIZILOĞLU
Tokat Meslek YO
Turizm,Gezi,Kültür ve Spor Kulübü
Okt. Zeynep Tülin MEMİŞ
Zile MYO
Türk Halk Bilimi Gençlik ve Spor Kulübü
Okt. Özgür Zafer ALKAYA
Beden Eğitimi ve Spor Böl.Bşk.lığı
https://ths.gop.edu.tr
Türk Halk Müziği Kulübü Yrd.Doç.Dr.Erdal KÜÇÜKER Eğitim Fakültesi
Toplum Gönüllüleri Kulübü
Yrd. Doç. Dr. Aslı YAZICI
Eğitim Fakültesi
https://toplumgonulluleri.gop.edu.tr
Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 60250 Tokat / TÜRKİYE
Bekir Sami Paşa, Rauf Orbay, Ruşen Eşref, Yaverler, M.Vasfi Bey ve Tokatlıların bulunduğu bu fotoğraf, Eski Belediyenin önünde şimdiki Behzat Çarşısının olduğu yerde çekilmiştir.(17 Ekim 1919)
26 Haziran 1919 - Atatürk, 13 Haziran 1919 da Amasya'ya geldiğinde, diğer illere genelgeler göndererek halkı kendi safına çağırıyor, onun eylem ve sözleri İstanbul Hükümetini endişelendiriyordu. Bir yönden Mustafa Kemal Paşanın Ordu Müfettişliğinden azledildiğini telgraflarla illere yayan İstanbul Hükümeti, öte yandan Mustafa Kemal?i tutuklamak üzere, Ali Galip adında birisini gizlice Sivas'a gönderiyordu. Bunun öğrenen Atatürk, 26 Haziran 1919 günü gizlice Tokat'a geldi. Bu olayı Atatürk'ten dinleyelim.(.. Ayın 25 inci günü, Sivas'ta aleyhimde bazı uygunsuz olaylar çıkmaya başladığını öğrendim. 25/26 Haziran gecesi, yaverim Cevat Abbas Bey'i çağırdım ve yarın sabah karanlıkta Amasya'dan güneye hareket edeceğiz, dedim. Bu hareketimin gizli tutularak hazırlanılması için emir verdim.Bir taraftan da 5 inci Tümen Komutanı ve Kurmay heyetimle aramızda gizli olarak şu tedbiri kararlaştırdık: 5 inci Tümen Komutanı, Tümeninin seçme subay ve erlerinden meydana gelen ve mümkün olduğu kadar kuvvetli bir atlı piyade müfrezesini derhal o geceden başlayarak süratle kuracaktı. Ben 26 Haziran sabah, otomobille Tokat'a hareket edecektim.
21 Haziran 1919 - Mustafa Kemal Paşa bir gün evvel Tokat Postanesini kontrol altına aldırmış ve buraya geliş hareketlerinin hiçbir yere bildirilmemesini sağladıktan sonra Tokat Belediye salonunda 25 kişilik aydınlara özetle: "...Hiçbir savunma vasıtasına sahip olmasak dahi, dişimiz, tırnağımızla, zayıf ve dermansız kolumuzla mücadele ederek şeref ve haysiyetimizi, namusumuzu müdafaa etmeyi zaruri görüyorum. Tarih bize, vatan urunda, canını malını esirgemeyen milletlerin asla ölmediklerini, hala yaşadıklarını göstermektedir. Ben hayatımı hiç bir zaman milletimden üstün görmedim ve görmeyeceğim. Her an milletim için şerefimle ölmeğe hazırım."
25 Temmuz 1919 - Erzurum'da Şarki Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin hazırladığı ERZURUM KONGRESİ toplandı. Bu kongreye Tokat' dan Hamamcıoğlu Rifat Bey (Rifat Arkun) katılarak Kongrede "Hukuk-u beşerin, kavaid-i medeniyetin iflası tamını beşerin sahife-i matemine kaydetmek isteyen devletler emin olsunlar ki şerefli bir tarih ve medeniyete, sağlam bir fazilet ve ahlaka, zengin bir şiir ve edebiyata, dini ve milli anane, örf ve vatanı hatıralara malik olan bir milletin mahvolduğunu tarih göstermiyor .Milli ruhların önünde her kuvvet acizdir" dedi
19 Eylül 1928
12 Eylül 1919 - 4 Eylül1919 da Sivas?ta yapılan Kongre' den sonra, Tokatlılar, İstanbul Hükümeti ile bağlarını tamamen kestiler . Meydanda yapılan bir toplantıda Hamamcıoğlu Rifat Bey bir konuşma yaptı. ve sonra Padişaha telgraf çekildi. Burada, ?İzzet-i nefsi millimizi cerihadar ettiği cihetle Ferit Paşa kabinesine itimat kalmadığı? bildirildi.
16 Ekim 1919 - Mustafa Kemal Paşa Amasya'ya geçmek üzere Sivas?tan Tokat?a geldiler.
18 Ekim 1919 - Amasya'da yapacakları temaslar için Tokat' a gelen Mustafa Kemal Paşa bir gün devamlı halkla alakalı konular üzerinde görüşmeler yaptı ve Tokat hakkında iyi intibalarla Amasya'ya hareket ettiler.
21 Ekim 1919 - Mustafa Kemal Paşa yanında gazeteciler olduğu halde, Tokat'a geldi. Askerlik şubesi önünde karşılanan paşa, Hamamcıoğlu Rifat Bey'in evinde ağırlandı.
21 Kasım 1930
28 Ekim 1919 - Mustafa Kemal Paşa sabahleyin ihtiyat Zabitleri teavün Cemiyeti'ne uğrayıp görüşmelerde bulunduktan sonra Sivas'a hareket etti.
20 Kasım 1919 - Ahmet Fevzi Paşa başkanlığındaki bir heyet Tokat'a geldi.
11 Mart 1920 - 16 Mart 1920?de İstanbul'un İngiliz?ler tarafından işgali ve yapılanları protesto için Tokat' ta büyük gösterilerle mitingler yapıldı.
18 Mart 1920 - İstanbul?un işgali üzerine Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin toparlanması bildirdi ve Tokat' tan meclise seçilenler belli oldu.
29 Ekim 1923 - CUMHURİYETİN İLANI
21 Kasım 1931 - Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa saat 14.00 de Sivas'tan Tokat' a geldi ve Belediyeyi ziyaret etti.
bende bu yıl gop dan mezun oldum arkadaşlar....
<center>önce okul öncesi 4 yaşında
</center>