30 Mart 2010 SALIResmî GazeteSayı : 27537
YÖNETMELİK
Devlet Bakanlığı (Avrupa Birliği Genel Sekreterliği)’ndan:
AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ İŞLERİ
UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE UZMAN YETERLİK SINAVI
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 25/9/2009 tarihli ve 27357 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Giriş ve Uzman Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(3) Giriş sınavı, Giriş Sınavı Kurulu tarafından yapılır. Yazılı giriş sınavı klasik ve/veya test usulünde yapılabilir. Genel Sekreter, uygun gördüğü takdirde yazılı giriş sınavının bir kısmını ya da tamamını üniversiteler veya diğer kamu kurumlarına da yaptırabilir.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 6 – (1) Giriş sınavına katılma şartları, öğrenim dalları, sınav tarihi ve yeri, sınavın yapılış şekli, KPSS puan türü ya da türleri ve asgari puanlar, puan sıralamasına göre kaç adayın çağrılacağı, son başvuru tarihi, başvuru yeri ve sınavla ilgili diğer hususlar başvuru süresinin bitiminden en az on beş gün önce Türkiye genelinde yayınlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde en az bir defa ilan edilir. Giriş sınav duyurusunda yer alacak öğrenim dalları bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde sayılan fakülte ve bölümler arasından Genel Sekreterlikçe belirlenir.”
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Giriş Sınavı Kurulu, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları arasından Bakan tarafından belirlenecek başkan dâhil toplam beş üyeden oluşur. Giriş Sınavı Kurulu Başkanı, Genel Sekreter Yardımcıları, birim başkanları ve koordinatörler arasından olmak üzere dört asil ve dört yedek üye belirler. İdari Hizmetler Başkanı bu Kurulun tabii üyesidir. Giriş Sınavı Kurulu oy çokluğu ile karar alır.”
MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Yazılı Giriş Sınavı; Alan Bilgisi, Genel Avrupa Birliği ve Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri ile Yabancı Dil Bilgisi başlıklarından oluşur. Alan Bilgisi, sınav duyurusunda yer alan fakülte ve bölümlere göre belirlenir. Alan Bilgisi 40 puan, Genel Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri 40 puan ve Yabancı Dil Bilgisi 20 puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı Giriş Sınavında başarı notu, yüz puan üzerinden en az yetmiştir.”
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Sözlü giriş sınavında; her adaya, adayın çalışacağı alandaki bilgi birikimi, yabancı dili kullanabilme düzeyi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirilecek pozisyona yatkınlık, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı da göz önüne alınarak not verilir.”
MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiştir.
“(4) Sınav sonuçları açıklanırken; kazanan adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda, yazılı puanı yüksek olan aday; her iki puanın da eşit olması halinde, KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.”
MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin bağlı bulunduğu Bakan yürütür.
-memurlarnet-