biliyorsunuz ki devlet kurumlarında kot yasaktır.
kadife pantalon yasak mı ?
müdüre kalmış bişey kot yasak diye açıkça bir ifade yok rahat kıyafet diyorr yönetmelikde müdürümüzede ben kotla rahat ediyoruz dediğimizde okey aldık
öncelikle şunu söylemek istiyorum.genelgemi yönetmeliğe aykırı olamaz yoksa yönetmelik mi genelgeye aykırı olamaz.tabiki genelge yönetmeliğe aykırı olamaz.onun için önce bir yönetmeliğe bakalım sonra genelgeye
Ana İlkeler
Madde 4- Kurum ve kuruluşlarda görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.
Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;
a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;
Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
b) Erkerler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri sü*veterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.
orda herşey açık açık yazılmış.şimdi genelgeye bakalım
genelgede kılık kıyafet şu olmalıdır bu olmadır diye birşey belirtmemiş sadece rahat bir kıyafet diyor.giyeceğimiz rahat kıyafet yönetmeliğe aykırı olamaz.kot kesinlikle olamaz orda ütülü ve düzgün diyor giyecemiz elbise ya düz olacak yada ütü tutabilecek bir elbise olmalı.herşeye rağmen biz öğretmeniz topluma örnek olabilecek insanlarız.sokaktaki insanlar öğretmeni model almalı ,bunun için öğretmen giyimine çok dikkat etmeli atalarımız boşuna bir insan elbiselerine göre ağırlanır ,bilgilerine göre uğurlanır.bize değer verilmesini bekliyorsak öncelikle kılık kıyafetimize dikkat etmemiz gerekiyor.
bu konuyu açmamdeaki sebep RAHAT ifadesi çok geniş öğretmen olarak neleri giyip neleri giyemiyoruz
öğrencilere gelince ben kırmızı önlüğü sevmiyorum kullanmıyorumda biz sene başı zümremizde alt üst takım eşortman olsun diye karar aldık
ama istediğimiz gibi olmadı okulumuzdaki çocukların ekonomik gelir düzeyi düşük bazen pijama tarzı şeylerle geldiler ayrı bir kıyafette diktiremiyoruz yönetmelikte ailelere ekonomik külfet getirilmemesi yönünde bir ifade var
Sizler nasıl uygulamalar yapıyorsunuz paylaşalım istedim
sene başında velilerimle kıyafet konusunu karar veriyoruz. bu yıla kadar çoğunluk önlük istediği için önlük kullandım. cuma günleri serbest kıyafet günü olarak belirledim ki çocuklar için bu çok iyi olur. önlükten sıkılıyorlar bir süre sonra.
2. dönem ise son aylarda velilerime yine ortak karar vererek serbest kıyafetle gelmelerine karar verdik.
durumu iyi olmayan velilerine iki tip eşofman aldırabilirsin alt olarak . çok külfetli bişeyler almarına gerek yok. onlar haricinde birşey giydirmemeleri konusunda dikkat etmelerini söylersin.
<CENTER>
</CENTER>
teşekkür ederim önerileriniz için