ıyı aksamlar 3 yasını doldulmus bı oglum var bagımsız bı anaokula gıdıyor sormak ıstedıdıgım velı cocugunu almaya geldıgı zaman nobetcı ogretmenın mı teslım etmesı gerekıyor boyle bı kural var mı
cok tesekkur ederım ceapladıgınız ıcın boyle bı sıkıntı yasıyoruz okulumuzda bu sekılde olunca ogretmenlerın haftada ıkı gun nobet turması gerekıyo bu nu da ogretmenler kabul etmıyo bu yuzden ıdareyle sıkıntı yasanıyo bu konu hakkında bı bılgım olmadıgı ıcın sıtede paylasmak ıstedım
Buyurun; Okul öncesi yönetmeliğimizdeki nöbetçi öğretmen ile ilgili mevzuat aşağıdadır:
Nöbetçi Öğretmen
Madde 21- Nöbet, okullarda öğretmen sayısı göz önünde bulundurularak eğitimi aksatmayacak şekilde, okul müdürü tarafından hazırlanan çizelgeye göre tutulur.
Bayanlarda 20, erkeklerde 25 yıl ve daha fazla hizmeti olan öğretmenlere nöbet görevi verilmez. Ancak gereksinim duyulduğunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilebilir.
(Değişik:RG-27/10/2007-26683) Ayrıca hamile öğretmenlere doğuma üç ay kala ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez. Ancak, istemeleri hâlinde nöbet görevi verilebilir.
Nöbet görevlerini, Bağımsız anaokullarında görevli öğretmenler, okulun şartları ve öğretmen sayısı ile okulda uygulanan eğitim şekline göre okul müdürü tarafından hazırlanan nöbet çizelgesi doğrultusunda yerine getirirler.
(Değişik:RG-6/9/2008-26989) Ana sınıfı öğretmenlerine nöbet görevi verilmez. Bu öğretmenler, bölümlerinin dışında ve okulda boş geçen derslerin doldurulmasında görevlendirilemez.
Nöbetçi öğretmen:
a) Okulda günlük eğitimin başlamasından yarım saat önce hazır bulunur ve çalışma süresinin bitiminden yarım saat sonra gerekli kontrolleri yaparak nöbet görevini bitirir.
b) (Değişik:RG-20/02/2006-26086) Eğitim ve yönetim işlerinin düzenli olarak yürütülmesinde, okul yöneticilerine yardımcı olur. Okulda çocuklara verilen kahvaltı ve öğle yemeği esnasında çocuklarla birlikte bulunur, grubundaki çocukların düzenli bir şekilde yemek yemelerini sağlar.
c) Okulun ısıtma, elektrik ve sıhhî sistemlerinin çalışmasını, temizliğinin yapılmasını, her türlü yangın tehlikesine karşı önleyici tedbirlerin alınmasını sağlar.
d) Olağanüstü durumlarda gerekli önlemleri alır ve durumu ilgililere bildirir. Okul nöbet defterine önemli olayları, aldığı önlemleri yazar ve imzalar.
e) Günlük erzakın ambardan çıkarılmasında ve okula gelen erzakın muayenesinde hazır bulunur.