doğa olaylarına çocuklara ne gibi etkinlikler yaptırabilirim ?
https://www.onceokuloncesi.com/emel-...rak-25420.html
Buyurun. Ancak 2006 programına uygun planlar olduğundan günlük planları etkinlik planlarına dönüştürünüz.
ben bu konuya nasıl bir etkinlik yaptırabilirim sanat etkinliği
· BUGÜN KÜ KONUMUZ HAVA. HAVANIN VARLIĞINI HİSSEDEBİLİYOR MUYUZ?
· Bütün gruba dikdörtgen kâğıtlar dağıtılır. Yelpaze olacak şekilde katlamaları istenir. Yelpazeleri sallarlar.
· —Çocuklar yüzümüze ne çarpıyor? Görebiliyor musunuz? Havanın içinde bulunanları görebiliyor musunuz? Şimdi onları bir deneyle görmeye çalışalım.
· HAVADAN TOZ YAKALAYALIM DENEYİ: Getirdiğiniz 2 plastik tabağı ve vazelini verin. Günün nöbetçisi kimdi? (Çocuk gelir.) Tabağın içine bolca vazelin sürer misin? Şimdi tabaklardan birini camın dışına, diğerini fen ve doğa köş bırakalım. Bekleyelim. Neler olacak?
· Ördek kalıpları verilir. Çizip, oyarak keserler. Yelpazeler ördeğin kuyruğu olur. Ördeklerini nereye koyabilecekleri sorulur.
—Derede yüzsün.’’ Derlerse, mavi bir fon kartonun üzerinin dere olup olmayacağı yönünde ortak kararlar alınır. Etk. Tamamlanır.
1.Sulu boya ile su kâğıdı çalışabilirler. (Kâğıdın tamamını ellerine su alarak kâğıdın üzerine serperler. Damlatma tekniği ile resimlerini tamamlarken, renklerin karışmasını izlerler.
2.Sulu boya ile gökyüzü ya da deniz boyarlar. Kağıt kururken kağıdı katlayarak yelkenli, sandal vs çalışır, kurumuş kağıda yapıştırarak çalışmalarını tamamlarlar.
—SANAT ÇALIŞMALARI SIRASINDA BUGÜN ÖĞRENİLENLER HAKKINDA KONUŞULUR. EN ÇOK NE YAPARKEN EĞLENDİKLERİNİ SÖYLERLER.
olaylari - Okul öncesi eğitim, Okul öncesi anasınıfı, anaokulu sanat etkinliği, artık materyaller, Faaliyet örnekleri, etkinlik örnekleri, yıl sonu gösterileri, eğitici oyuncak örnekleri, çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi, staj raporları, uygulama do
- Gökkuşağı resmi yapmaya ne dersiniz? (Üç ayrı masada çalışabilecekleri belirtilir.)
1. masayı tercih edenler, gökkuşağı resmini kopya çekerler. Gökkuşağını yönerge doğrultusundaki renklerle boyarlar (1 Kırmızı, 2 turuncu, 3 sarı, 4 yeşil, 5 mavi, 6 lacivert, 7 mor ). Gökkuşağının altına istedikleri resmi yaparlar.
2. masayı tercih edenler, kazıma resim tekniği ile gökkuşağı çalışırlar.
3. masayı tercih edenler, kâğıdı ikiye katlarlar. 2. sayfanın tamamını koyu renk pastel boya ile boyarlar. Kâğıdı katlanmış hâle getirirler. 1. sayfaya kurşun kalemle resim çizerler. Aynı resmin 3. sayfaya çıktığını gözlerler. Nedenleri tartışılır.
· Yapılan eserlerini panoya asarlar. Eserlerinin özellikleri konusunda görüşleri alınır.
1. masaya; kumaş parçaları, yün, oyun hamuru, şehriye (yağmur için), elişi kâğıtları konur. Bu malzemelerin yumuşak, sert, küçük, parlak gibi özelliklerine dikkatleri çekilir.
2. masaya gazete serilir; sulu boyalar, fırçalar, bir kapta su bırakılır. Önce kâğıdı bolca ıslatır, fırçayı boyadıktan sonra damlatmaları istenerek su kâğıdı çalışabilecekleri belirtilir.
3. masaya, elişi kâğıtlarına daireler çizip keserek, örneği verilecek şemsiyeyi çalışabilirler. Sap için kâğıdı kıvırabilirler. Yaptıkları kâğıttan çiçeklerle şemsiyenin üzerini süslerler.
DEĞİŞİK ETKİNLİK:
SU KÂĞIDI İLE KAPALI ŞEMSİYE YAPALIM: Öğretmen, çocuklara A4 kâğıtları dağıtır. Kâğıdı katlayarak üçgen oluşturmalarını ve kesmelerini ister. Elde edilen üçgenin üzerine su kâğıdı yapacaklarını açıklar. Eleri ile kâğıdın üzerine su serpen çocuklar; sarı, kırmızı ve mavi suluboya renkleri ile ıslak kâğıda damlatma tekniği uygularlar. Islak kâğıtlar ütü ile çabucak kurutularak zamandan kazanılır. Çocuk, üçgen su kâğıdını üçgenlere katlayarak kapalı konuma getirir, kâğıdına yapıştırır. Kaleme kâğıt sararak yuvarlama tekniği ile de şemsiyenin sapını oluşturur. (Örnek etkinlik 37 numaralı dosya içindedir. Resim adı: Şemsiye)
AÇIK ŞEMSİYE YAPALIM: Kapalı şemsiyesini bitiren çocuklara iki tane açık mavi, iki tane de lacivert elişi kağıtları daire şeklinde kesilip verilir. Dört daireyi de köşe olacak şekilde her iki taraftan katlamaları istenir. Bir tane açık mavi, bir tane lacivert örüntü oluşturacak biçimde yapıştırırlar ve açık şemsiyeyi oluştururlar.
· Tel şehriyelerden yağmur, boyalar ya da kâğıtlar ile bulut, şemsiyeyi tutan çocuk vs. çizerek resimlerini özgün tamamlarlar.
· Çalışmalar bittiğinde her çocuğun farklı malzemeler toplaması istenirken, kendilerinin şimdi birer yağmur tanesi oldukları, yağmurun nasıl çevreyi yıkayıp temizlediğini düşünerek toplanmaları istenir.· Kahvaltıya giderlerken ”Siyah, desenli, kırmızı vs. şemsiyesi olanlar beslenme odasına geçebilirler.” şeklinde yönlendirilirler.
yeter mi?
kar sanat - Google'da Ara