Arkadaşlar Aile Eğitimi Raporu nasıl hazırlanır?Örneği olan var mı?
bana da lazım arkadaşlar müfettiş bulunma zorunluluğu var dedi örneği varsa paylaşırmısınız
Banada lazım aile eğitimi raporu.Elinde örnek olan öğretmen arkadaşlar bi yardımcı olabilirler mi ?
EMEĞE SAYGI!!!
Önce bir çizelge hazırlayıp ''aile eğitimi planı''nızı yapmalısınız. Bunun için sene başında velilere doldurtulan formları baz alacaksınız.
Planlamanız içinde hem bireysel hem de grup hem de tüm sınıf velilerinin (ana-baba birlikte) olacak biçimde olmalıdır.
Bu toplantıların öncesinde velilerinize çağrı kağıdı göndermeli, çağrı kağıdında gün, saat, yer ve asıl önemlisi ''aile eğitimi konusunu''belirtmeniz gerekmektedir.
Toplantıda kullanacağınız materyalleri de bu planın içinde belirtiniz. (ppt sunum, video gösterimi, dağıtılacak broşürler vs...Bu size yapacağınız hazırlık için de bir yol gösterecektir.)
Toplantıdan bir hafta önce gündem maddelerini belirlemeye başlayınız ve toplantı yapacağınızla ilgili dilekçe yazarak okul müdürünüze iki nüsha olarak imzalatınız. Biri sizde kalacak, diğeri okul müdüründe kalacaktır.
Toplantı izin dilekçesi,
gündem maddesi,
tutanağınız,
RAPORUNUZ,
veli toplasntısında kullanacağınız broşür ve ppt sunum, video ne varsa bütün bu belgeleri bir arada toplayıp her bir toplantıya ait evrakları bir şeffaf gömlek dosya içinde saklayınız.
İlk veli eğitimi toplantısından sonra Bireysel toplantılara yer vermelisiniz.
Birbiri ile aynı özelliğe (davranış, zeka türü vs.) sahip çocukların velileri ile toplu bir toplantı yapmanız aynı ortak özelliğe sahip velilerin kendilerini yanlız hissetmemelerini sağlar. Bu toplantılar sırasında veliye yönlendireceğiniz sorular elinizde olmalı. İşte bu noktada rapor tutmanız gerekecek. Raporunuz çocuğa özel olabileceği gibi veli eğitim toplantısınınraporu da olabilir. Toplantı tutanağında alınan kararlar, konuşulanlar detaylı biçimde ele alınırken raporla arasındaki fark; önerilerin ve değerlendirmenin yer almasıdır.
Tabii bir diğer fark ise; birinin başlığında ''tutanaktır'', diğerinde ''rapor'' ibaresinin bulunmasıdır.
Kolay gelsin.
Grup toplantısı raporu örneği
TIRNAK YEME PROBLEMİ GRUP TOPLANTISI RAPORUDUR.
TARİH: …. EKİM 20…
SAAT : 17: 15 – 17:45
YER :
1. Toplantı, grup toplantısına çağrı kâğıdı ile daveti edilen velilerin katılımı ile gerçekleşmiştir.
2. Toplantıya, velilerin çocuklarının tırnak yeme sebeplerinin ne olduğunu bilip bilmediklerinin sorulması ve velilerin tek tek dinlenmesi ile başlanmıştır.
3. Gruptaki çocukların Tırnak yeme sebepleri olarak; çocuğun aşırı baskı görmesi ve aşırı otoriter aile tutumu, yanlış örnek olma, kardeş kıskançlığı, güven eksikliği, film izlerken duyulan heyecan, kaygılar, çocuğun aşırı oklanıp korunması olarak belirlenmiştir.
4. Çözüm önerileri bölümünde; …………..; çocuğu için psikologdan yardım aldığını, acı oje sürme, kekik yağı sürme gibi bir takım iğrendirici nesnelerin sürülmesi önerisi aldığını grup toplantısına katılan velilerle paylaşmıştır. Velilere çözüm önerileri olarak; tırnakları zayıf durumda olan çocukların tırnaklarının daha güzel görünmesi için törpülemelerinin takılmayı önleyeceği, ellerin meşgul edilmesi, asla ‘’Elini ağzından çek’’ denmemesi, örnek olanların bir şekilde amaçlarının dikkat çekmek ise, başarmasından dolayı, diğer çocuğunda dikkat çekmek için bu davranışta bulunabileceği, en doğru olan yolun çocukları oyalayacak bir etkinliğe yönlendirmek olacağı, uyarılmamaları, görmemezlikten gelmeleri, her işlerinde sürekli uyarılmamaları, sonuç aşamasında öneri getirilmemesi (karnın ağrır, ölürsün vs ) gerektiği söylenmiştir. Ayrıca çocuğu tedirgin eden, kaygılara neden olabilecek durumlar yaratılmaması, başarılarının güven duyabileceği övgü dolu sözlerle desteklenmesi, kardeşler arası kıyaslamamaya gidilmemesi için her ikisinin de dinlenmesi gerektiği, ancak karışılmaması ve suçlunun aranmaması önerilmiştir.
5. Toplantı, velilerin memnuniyeti ile bitirilmiştir.