1. DÖNEM GELİŞİM RAPORUSINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ
Adı ve Soyadı :Anıl BERKPINAR 28.01.2011
Doğum Tarihi :02.08.2005
Anne Adı :Aysel BERKPINAR
Baba Adı :İmam BERKPINAR
1-PSİKOMOTOR ALAN: Belli bir mesafeyi sürünerek gidebiliyor, yuvarlama, yükseklikten atlama, belli bir yüksekliğe tırmanma, yoğurma maddelerine şekil verme davranışlarını yapmaktadır. Tırmanılan yükseklikten uygun şekilde inme, atılan nesneleri yakalama, değişik araçlarla şekiller çizme, malzemeleri değişik şekillerde katlama, kesme ve yapıştırma çalışmalarını verilen yönergeler doğrultusunda yapmaktadır.
2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Grup etkinliklerine kendi isteği ile katılmakta, sorumluluk almakta, aldığı sorumluluğu yerine getirmektedir. Liderliği üstlenmekte ve lideri izlemektedir. Alınan kararlara bağlı kalmaktadır. Gerektiğinde nazik olmayı ve özür dilemeyi bilmektedir. Duygularının nedenlerini ve sonuçlarını uygun bir dil ile söylemektedir. Olumlu ve rahatsız edici duygu ve düşüncelerini ortaya koymaktadır. Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda gerektiği gibi davranmaktadır. Özgün bir şiir, öykü, hikâye tamamlama vb. etkinlikler istendiği zaman yerine getirebilmektedir.
3-DİL ALANI: Kullandığı cümlelerde öğeleri doğru olarak kullanmakta, nesnelerin adlarını ve özelliklerini söyleyebilmekte, anlaşılır şekilde açıklama yapabilmekte, sorulan sorulara doğru ve net yanıtlar verebilmektedir.Zıt kavramlara örnekler vermekte zorlanmamaktadır.
4-BİLİŞSEL ALAN: Nesnelerle basit toplama ve çıkarma yapabiliyor. Belli durum ve olaylarla ilgili neden-sonuç ilişkisi kurabiliyor
Atatürk’ün Türk Toplumu için önemini açıklayabiliyor. Algıladıklarını hatırlayabiliyor.Ortamda gördüklerini, benzer olanları, benzer ve farklı olanları söyleyebilmekte, verilen nesnelerin içinden eksilen ya da eklenen nesnenin adını söylemekte, sayıları saymakta ve tanımaktadır. Nesneleri renklerine, şekillerine, sayılarına göre eşleştirme ve gruplama yapmaktadır. Zaman kavramını ilişkin olarak verilen yönergeleri uygun şekilde kullanmaktadır
5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ: Elini yüzünü uygun şekilde yıkayabilmekte, tuvalet ihtiyacının giderilmesine yönelik işleri tam anlamı ile yerine getirmektedir. Giyeceklerini kendi kendine giymekte, verilen yiyecekleri ayırım yapmadan yemektedir. Yemek kurallarına uymaktadır.
1.DÖNEM GELİŞİM RAPORU
Adı ve Soyadı :Efehan ÇOBAN 28.01.2011
Doğum Tarihi :10.10.2005
Anne Adı :Seyhan ÇOBAN
Baba Adı :Mustafa ÇOBAN
PSİKO-MOTOR ALAN: Ona hareket etme fırsatını devamlı olarak tanıyın ve enerjisini olumlu yönde harcamasını sağlayın. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılı.
İnce motor hareketleri konusunda başarılı fakat evde kalem tutma, kesik çizgileri birleştirme ve boyama çalışmaları çocukla kalemi tutma alışkanlığının yerleşmesi amacıyla pekiştirme olarak yapılmalıdır. Genel olarak bedensel hareketleri ve devinimleri yaş grubundan beklenen düzeyde. Bu konuda başarılı.
SOSYAL-DUYGUSAL ALAN: Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Türkçe etkinliği ve diğer etkinlik zamanlarında öğretmenin sorduğu sorulara cevap verebiliyor. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalıdır Belli aralıklarda pasif ve çekingen fakat genel olarak kendini doğru olarak ifade edebilen aktif bir çocuk. Bu konuda desteklenmelidir. Aynı zamanda devamlı olarak başarılı olduğu, her şeyi yapabileceği empoze edilmelidir.
BİLİŞSEL ALAN: Öğrenme hızı yaşından beklenilenin düzeyde. Evde 1 ve 5 arasında ufak çıkarma işlemleri yapılmalıdır. Renkler, sayılar ve şekilleri tanımada başarılıdır. Dikkatini toplamada ve sürdürmede de başarılı olduğunu gözlemledim. Sıralama, sınıflama ve nesneleri amaçlarına uygun olarak kullanma konusunda başarılı ve bu yönde de desteklenip pekiştirme yapılması gerekir. Ayrıca çocuğa sağ-sol kavramları kazandırılmalıdır. Bunu kalemi tuttuğun elin hangisi ise o sağ elin, diğeri de sol elin diyerek kazandırabilirsiniz.
DİL ALANI: Şarkı, tekerleme ve parmak oyunlarını öğrenmede yaşından beklenen düzeyde başarılı. Hikâye kitaplarını resimlerinden takip edebiliyor. Kitaba olan merakı çocukta desteklenmelidir. Mert çekinmediği zamanlarda kendini son derece iyi ifade edebilen, cümleleri düzgün kuran bir çocuktur. Aynı zamanda sesleri doğru takip edebilmektedir.
ÖZBAKIM BECERİLERİ: Gözlemlerime göre temizlik malzemelerini doğru kullanıyor, fakat evde takip edilmeli ve bunu pekiştirmesi önemle sağlanmalıdır Giysilerini kendi giyip çıkarmada destek vermelisiniz. Tuvalet bakımını bağımsız olarak gerçekleştirebiliyor. Beslenmesi konusunda çoğu zaman seçici davranıyor. Acil durumlarda başvurulacak bir telefon numarasını öğrenmede yardımcı olunmalı ve devamlı olarak desteklenmeli bu konuda. Aynı zamanda düğme ilikleme ve bağcık bağlama çalışması önemle yapılmalıdır.
1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU
Adı ve Soyadı : Nisan ŞİT 28.01.2011
Doğum Tarihi : 22.03.2005
Anne Adı :Özlem ŞİT
Baba Adı :İsmail ŞİT
1-PSİKOMOTOR ALAN: Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede zaman zaman desteğe ihtiyaç duyuyor. Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılıdır
2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Grup içerisinde iletişim kendiliğinden başlatabiliyor ve olumsuz duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade ediyor. Paylaşım konusunda bazen sorun çıkarır. Kişisel eşyalarını düzenli ve temiz tutmuyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalı. bu konuda desteklensin
3-DİL ALANI: Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar. Konuşurken ve dinlerken göz teması kurabiliyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatıyor ve sürdürebiliyor. Konuşurken sesini doğru tonlamada kullanır.
Sesleri ayırt edebilir. Söz almak için sırasını zaman zaman beklemez. Duygu düşünce ve hayallerini söylemekten kaçınmaz.
4-BİLİŞSEL ALAN: Verilen bir problemi çözebiliyor. Nesneleri çeşitli özelliklerine göre eşleştirebiliyor ve gruplama yapabiliyor Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark ederek dikkatini üzerinde istediği etkinliklerde yoğunlaştırabiliyor 4 geometrik şekli bilir ama içlerinden seçerken karıştırıyor. Nesnenin mekândaki konumunu şaşırmadan yapabiliyor.(altta, üstte, içinde vb.)
5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ: El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor. .Kendi başına yemek yiyebiliyor.. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri okulda yardımsız yapıyor. El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor ama montunu giymesinde destek verilmelidir. Kendi başına yemek yiyebiliyor.
ÖZEL LALE BAHÇESİ ANAOKULU
1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU
Adı ve Soyadı :M. Emir HAMURCU 28.01.2011
Doğum Tarihi :04.03.2005
Anne Adı :Sevkan HAMURCU
Baba Adı :Yahya HAMURCU
PSİKO-MOTOR ALAN: Genel olarak bedensel hareketleri ve devinimleri yaş grubundan beklenen düzeyde. Hareket etme fırsatını devamlı olarak tanıyın ve enerjisini olumlu yönde harcamasını sağlayın. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılı. İnce motor hareketleri konusunda başarılıdır.
SOSYAL-DUYGUSAL ALAN: Türkçe etkinliği ve diğer etkinlik zamanlarında öğretmenin sorduğu sorulara cevap verebiliyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalıdır. Olumlu ve rahatsız edici duygu ve düşüncelerini ortaya koymaktadır. Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda gerektiği gibi davranmaktadır. Özgün bir şiir , öykü, hikaye tamamlama vb. etkinlikler istendiği zaman yerine getirebilmektedir.
BİLİŞSEL ALAN: Öğrenme hızı yaşından beklenilenin düzeyde. Evde 1 ve 5 arasında ufak çıkarma işlemleri yapılmalıdır. Aynı zamanda adres ve telefon bilgilerinin evde tekrar edilip, çocuğa kazandırılması gerekiyor. Renkler, sayılar ve şekilleri tanımada başarılıdır. Dikkatini toplamada ve sürdürmede de başarılı olduğunu gözlemledim. Sıralama, sınıflama ve nesneleri amaçlarına uygun olarak kullanma konusunda başarılı ve bu yönde de desteklenip pekiştirme yapılması gerekir. Ayrıca çocuğa sağ-sol kavramları kazandırılmalıdır. Bunu kalemi tuttuğun elin hangisi ise o sağ elin, diğeri de sol elin diyerek kazandırabilirsiniz.
DİL ALANI: Kendini son derece iyi ifade edebilen, cümleleri düzgün kuran bir çocuk. Şarkı, tekerleme ve parmak oyunlarını öğrenmede yaşından beklenen düzeyde başarılı. Hikâye kitaplarını resimlerinden takip edebiliyor. Kitaba olan merakı çocukta desteklenmelidir. Aynı zamanda sesleri doğru takip edebilmektedir. Evde küçük çaplı kelime alıştırmaları yapılmalıdır.(Oyun yoluyla) Evde ile küçük kelime oyunları oynayabilirsiniz. Ona evde hikâyeler okuyun ve hikâye bitiminde sorular sorun ve cevaplarını çok zorlamadan almaya çalışın.
ÖZBAKIM BECERİLERİ: Giysilerini yardımsız giyip çıkarabiliyor, katlayabiliyor, asabiliyor El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Yemek seçiyor çoğu zaman tabağını bitirmiyor bu konuda evde yemesi için destek verilmelidir. Hoşuna giden yiyecekler olduğunda tekrar istiyor.
ESRA BAK BEDİA CENGİZ
SINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ
ÖZEL LALE BAHÇESİ ANAOKULU
1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU
,Adı ve Soyadı : Yağmur YAVUZ 28.01.2011
Doğum Tarihi : 01.12.2005
Anne Adı :Hatice YAVUZ
Baba Adı :Cihangir YAVUZ
1-PSİKOMOTOR ALAN: Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede zaman zaman desteğe ihtiyaç duyuyor. Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılıdır
2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Grup içerisinde iletişim kendiliğinden başlatabiliyor ve olumsuz duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade ediyor. Paylaşım konusunda bazen sorun çıkarır. Kişisel eşyalarını düzenli ve temiz tutmuyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalı. Mustafa bu konuda desteklensin
3-DİL ALANI: Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar. Konuşurken ve dinlerken göz teması kurabiliyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatıyor ve sürdürebiliyor. Konuşurken sesini doğru tonlamada kullanır.
Sesleri ayırt edebilir. Söz almak için sırasını zaman zaman beklemez. Duygu düşünce ve hayallerini söylemekten kaçınmaz.
4-BİLİŞSEL ALAN: Verilen bir problemi çözebiliyor. Nesneleri çeşitli özelliklerine göre eşleştirebiliyor ve gruplama yapabiliyor Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark ederek dikkatini üzerinde istediği etkinliklerde yoğunlaştırabiliyor 4 geometrik şekli bilir ama içlerinden seçerken karıştırıyor. Nesnenin mekândaki konumunu şaşırmadan yapabiliyor.(altta, üstte, içinde vb.)
5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ: El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor. .Kendi başına yemek yiyebiliyor.. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri okulda yardımsız yapıyor. El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor ama montunu giymesinde destek verilmelidir. Kendi başına yemek yiyebiliyor.
ESRA BAK BEDİA CENGİZ
SINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ
ÖZEL LALE BAHÇESİ ANAOKULU
1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU
Adı ve Soyadı :Zeynep OCAK 28.01.2011
Doğum Tarihi : 15.06.2005
Anne Adı :Tülay OCAK
Baba Adı :Akgün OCAK
1-PSİKOMOTOR ALAN: Yürüme, koşma, yuvarlanma, sekme, sıçrama, atlama, yakalama vb. bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilmede yaşının özelliklerini gösteriyor. Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb. el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede çok başarılıdır. Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir
2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Etkinliklere kendi isteği ile katılarak sorumluluklarını yerine getirebiliyor. Grup içerisinde iletişim kendiliğinden başlatabiliyor ve olumsuz duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade ediyor. Paylaşım konusunda bazen sorun çıkarır. Kişisel eşyalarını düzenli ve temiz tutmuyor. Türkçe etkinliği ve diğer etkinlik zamanlarında öğretmenin sorduğu sorulara cevap verebiliyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalıdır
3-DİL ALANI: Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar. Konuşurken ve dinlerken göz teması kurabiliyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatıyor ve sürdürebiliyor. Konuşurken sesini doğru tonlamada kullanır.
Sesleri ayırt edebilir. Söz almak için sırasını zaman zaman beklemez. Duygu düşünce ve hayallerini söylemekten kaçınmaz. Şarkı, tekerleme ve parmak oyunlarını öğrenmede yaşından beklenen düzeyde başarılı. Hikâye kitaplarını resimlerinden takip edebiliyor
4-BİLİŞSEL ALAN: Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark ederek dikkatini üzerinde istediği etkinliklerde yoğunlaştırabiliyor. Verilen bir problemi çözebiliyor. Nesneleri çeşitli özelliklerine göre eşleştirebiliyor ve gruplama yapabiliyor.1’den 50’ye kadar ritmik sayma yapabiliyor. 4 geometrik şekli biliyor. Nesnenin mekândaki konumunu şaşırmadan yapabiliyor.(altta, üstte, içinde vb.)
5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ:
El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor. .Kendi başına yemek yiyebiliyor. Yemek genelde seçmiyor. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri okulda yardımsız yapıyor.
ESRA BAK BEDİA CENGİZ
SINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ