ARKADAŞLAR GELİŞİM GÖZLEM FORMLARININ DOLDURMA ŞEKİLLERİNE BAKIYORUMDA ANLIK İFADELER KULLANILMIŞ BENDE BU SEKİLDE DOLDURUYORDUM FAKAT MÜDÜRÜM ISRARLA GENEL İFADELER KULLANMAMI İSTİYOR YORUMLARINIZI ALABİLİRMİYİM
mesela makala kesebiliyor yada kalem tutabiliyor vs gibi genel ifadeler yazmamız gerektiğini söylüyor arkadası ıle oyuncagını paylaşmak istemedi agladı yada makasla kesemediği için üzüldü yapmak istemedi gibi cümleler olmazmış komik diyor olması gereken bu degılmı
Öğrenciye özel doldur diyen de var genel doldur diyen de var bu sıkıntı şuradan kaynaklanıyor. Mesela her çocuğa genel olarak kesebiliyor, seçebiliyor gibi bir ifade kullandığımızda bunu her çocuk öğrenmiş ifadesi ortaya çıkıyor ama sen bir çocuğa kesmekte sorun yaşıyor yada kesmesini geliştirebilir ifadesi veliler için yapamıyor anlamına geliyor ve sorun yaşanabiliyor.
gelişim formunun amacı gözlemlediğiniz gelişimi, farklılığı, gerilemeyi yada rutin dışı bir davranışı o an not almak ve daha sonra bir değişiklik olup olmadığını hatırlama kolaylığı sağlamaktır.her çocuk için bir gelişim formu açıp adını doğum tarihini yazarak kişiye özel doldurulur.gözleminize göre birkaç kağıda da çıkabilir bu size gözleminize kalmış.
bende böyle düşünüyorum ama uygulayamiyorum teşekkür ederim
MÜDÜRÜNÜZ DOĞRU SÖYLÜYOR GENEL CÜMLELER KULLANMANIZ GEREKİYOR
AYRICA GENEL CÜMLELER KULLANMANIZ DEMEK O ÇOCUK HAKKINDA YAZMIYORSUNUZ ANLAMINA GELMEZ Kİ SONUÇTA O ÇOCUK HAKKINDA GENEL CÜMLELER KULLANIYORSUNUZ VE BU CÜMLELERİ ZATEN PROGRAMDA YER ALAN KAZANIM VE GÖSTERGELERE UYGUN OLARAK YAZMANIZ GEREKMEKTEDİR ...
Öğretmenim; formun adı üzerinde. Gelişim gözlem formu. Gözlemde ne gördüyseniz o yazılır. Bu form, yıl ortası ve sene sonu değerlendirmelerinde bize ışık olması için, çocuğun ne denli gelişim gösterdiğini bilmemiz için doldurulur. Sizin ifadeniz doğru. Bu tarz yazmazsanız, sene sonu değerlendirmenizi sağlıklı yapamaz, bir çok öğretmenin yaptığını gibi her çocuğa aynı ifadeyi kullanırsınız. İşte asıl komik olay burada oluyor. Lütfen müdürünüze program kitabını okutunuz. Orada formların nasıl doldurulması gerektiği ile ilgili detaylı açıklamalar var.
Benim size önerim ''arkadası ıle oyuncagını paylaşmak istemedi agladı'', biçiminde ifade kullanmanız yerine '' A ile oynarken A'nın elindeki oyuncağı çekti. Onun elinden çekince ağladı.'', tarzında somut ifadeler kullanmanız olacaktır. Ayrıca buradaki davranış sonucu sizin verdiğiniz tepkiyi de yazarsanız, kendi öz eleştirinizi yapabilirsiniz. Örneğin acaba onları dinlediniz mi? Taraf mı tuttunuz, tıkayıcı bir dinlememi yaptınız? Her ikisi olay sonrası hala gergin mi, rahatladı mı?
Ben olayı görmüş olsam bile '' Bana anlatır mısın?, hım seni anlıyorum. Elinden oyuncak çekilmesinden hoşlanmadın. Hım seni anlıyorum. O oyuncakla arkadaşının çok oynadığını düşünüyorsun. Peki acaba ne yapabiliriz? Bunu birlikte düşünelim. İşte benim yöntemim budur. Bir süre sonra sınıfta herkes kendi problemini başbaşa çözmeye başlar. Siz sadece gözlersiniz. Yorulmazsınız. Kısaca biz yanlış yapıyoruz. Kendimizi düzeltmemiz gerekiyor.
Sevgiyle kalın.