Okul öncesi eğitim yönetmeliği değistirilip öğrenci sayısı sınırsız hale getirilerek okul öncesi öğretmen alımı azaltılmış ve yeni sınıf açmanın önü tamamen kapatılmiştır. Okul öncesi eğitim, zorunlu olmamasına rağmen okul öncesi eğitime önem veren velilerin servisle yakın köylerde bulunan anaokullarına çocuklarını göndermiş olmaları okul öncesi eğitimin öneminin anlaşılmış olduğunu göstermektedir.Ülkemizde taşımalı eğitimle çocuklarını anaokuluna gönderen veliler bulunmakta bu da okul öncesi eğitime verilen önemin günden güne arttıgını göstermektedir.
Okul öncesi eğitimin zorunlu olmaması ve okul öncesi zorunlu olunca, veliler yaş grubu küçük olduğu için taşımalı eğitime izin vermez denilip geçiştirilmesi üzücü bir durumdur.5 buçuk yaşındaki bir çocuğu olan veliler, ilkokula taşımalı eğitime karşı çıkmadıysa, okul öncesi eğitim zorunlu oldugunda mi taşımalı eğitime karşı çıkacak ? Bu ülkede velilerin istekleri göz önünde bulundurulsaydı, eğitim çok ileri giderdi.Okul öncesi eğitimin yeni eğitim sistemine ne zararı olacakdı ki okul öncesi eğitimin zorunluluk projesi durduldu? Okul öncesi eğitimle çocuklar ilkokula hazırlanıyor ve sağlam temeller atarak ilkokula başlıyor. Malesef ülkemiz okul öncesi eğitimde 197. ci sırada bulunmaktadır.Aslında her köye ekonomik olacak pragfabrik ev şeklinde küçük anaokulları yapılabilir.Fiziki alt yapı yok deyip geçiliyor.8 ay önce dogu-batı eşitlik projesi kapsamında anaokulu için bagış kampanyası yapılacaktı. Ayrıca öğrenci sayısı az ise tek bir merkez köye taşımalı eğitim yapılabilir .Genelde köyler arasında çok mesafe yok.
Bazı köylerde tasımalı eğitimle anasınıfına giden öğrenciler bulunmaktadır.5 yaşındaki bir çocuğu ilkokula veliler, taşımalı eğitime gönderdiyse, okul öncesi eğitim zorunlu olsa yine gönderir. Masraf olur, veli göndermez mantıgıyla bakmak yanlış olur.Okul öncesi eğitimin masrafını devlet karşılamalı. 2009 da başlayan okul öncesi eğitim zorunluluk projesi 2014 te tamamlanacaktı fakat 2012 de 3.yılında durdu.40 bin mezun var sınava 34 bin kişi girdı. Yazık umutlarımıza ve emeklerimize. 2016 yılına gireceğiz okul öncesi eğitim alanında hala bir gelişme yok. 2012 de bir gecede proje durdurularak umutsuzluğa sürüklenen okul öncesi öğretmenliği mezunlarını düşünülmesi gerekiyor.Yeni eğitim sisteminin olumsuz tek etkisi bölümümüze olmuştur. Okula başlama yaşının 60 aya çekilmesiyle öğreci sayımız azaldı.Okul öncesi eğitim yeni eğitim sisteminin gelmesiyle birden gereksiz görülüp zorunluluk projesinin durduruldu.Okul öncesi eğitimin zorunluluk projesine güvenip bu bölümü okuyan okul öncesi öğretmen adayları mağduriyetinin giderilmesi için okul öncesi eğitimin zorunlu olmasını bekliyorlar.

-mebpersonel-