KALABALIK MEVCUTLU SINIFLARDA eğitim kalitesini arttırmak için OĞRETMENLERE TAVSIYELER
👉Çocukların yaş gruplarını inceleyiniz ve sınıfın kaçta kaçı ilk 8 ay ve son 3 ay (Ekim , Kasım , Aralık ) doğumlu olduğunu çizelgede belirtiniz . Son 3 ay doğumlu çocukların gelişim durumlarını degerlendirebilmek icin " onceokuloncesi websitesindeki benim eski yıllara ait 2010 öncesi Eylül -Ekim haftalik planlarimi inceleyiniz ve onları etkinlik planına dönüştürüp (2010-2011 etkinlik planlarımi da inceleyebilirsiniz ) bunları ölçme aracı olarak kullanıp , gelişim gözlem notlarinizi alınız . Çünkü o planlarım sene başında çocukların hangi kavramlara , becerilere sahip olarak okula geldiğini tanımaya yarayan planlardir .
👉 Asla hazır plan kullanmayınız ve çocuklarınızın ilgi ve ihtiyaçları , çevre özelliklerini de düşünerek yakından uzağa ilkesi ile Plan hazirlayiniz . 👉Ilgi ihtiyacı fazla olan ve problemli çocukların aileleri ile bireysel görüşmelere hemen öncelik vererek , yıllık veli görüşmesi planlamanizi yapınız .
👉Düzenli olarak her ayın belirli günlerinde veli eğitimi ana -baba , eğitimleri ile yakından ilgilenen diğer yetişkinlere yönelik ppt eğitim toplantıları hazırlayınız .
👉 Sınıfınızda duygusal ve içine kapanık çocukları dışa dönük yapma çalışmalarına aileden baslayiniz . Çünkü , muhtemelen aile de duygusaldir . Onlar asla sizden talepte bulunmaz . Gözünüzün içine bakar ve sizden ilgi bekler . Bu çocuklara öykü sonrası öykü hakkında çok basit sorular sorarak aktif katilimlarini saglayiniz . Aktif çocuklar arasında kaybolmasinlar . 28 çocuğa 28 dakika da sürse söz hakkı veriniz . YA HEP , YA HİÇ.
👉Cocuklariniza adalet duygusunu aşılayabilmek için ; 5 şarkı söylemeye ayiracağınız zamanda , şarkılı drama ile hem hareket ihtiyaçlarını değerlendirebilirsiniz hem de duygusal zekalı çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulunmuş olursunuz . 👉Hergün planinizda yaratıcı drama Özgün olmali . Günlük davranışları icerirken , araya mutlaka günün teması ; kavramı da olsun ki , boylece oyun ile asıl amacınıza ve kazaniminiza ulaşabilme olanağıniz olabilsin . 👉Her etkinlik sonunda mutlaka değerlendirmeye önem veriniz . Değerlendirme , çocuğun bilinçli "ben bugun bunları öğrendim , burada hata yaptım , yarın bunu duzelteceğim" şeklinde kendini arkadaşlarına ifadesidir . Siz de günün değerlendirmesini Ne kadar yorgun olursaniz olun , evde de olsa yapmanızı öneriyorum .
Başarılar dilerim .