2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI II.DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLERİTOPLANTI TUTANAĞI
TOPLANTI TARİHİ:19.02.2015
TOPLANTI YERİ: CUMHURİYET İLKOKULU
KARAR NO:2
TOPLANTI BAŞKANI: AYŞEGÜL ÖZTÜRK
TOP. KATLAN ÖĞRTMENLER: FATMA KANSIZ,AYŞEGÜL ÖZTÜRK
GÜNDEM
1.Açılış ve yoklama
2.Genişletilmiş zümre öğretmenleri toplantı tutanağının okunması.
3. I.Dönemin değerlendirilmesi
4.Aylık ve günlük eğitim akışlarının ve sürelerinin incelenmesi
5.Atatürkçülük konularının etkinliklere dağılımı
6. Özel gün ve haftaların zamanında hazırlanması ve uygulanması
7.Okul öncesi şenlikleri
8.Anasınıfındaki eksik araç-gereçlerin tespiti
9.Eğitim-Öğretimde yararlanılan teknoloji araçları
10.Kullanılacak metot ve teknikler
11.Veli toplantıları ve rehberlik çalışmaları
12.Dilek ve temenniler.
AÇIKLAMALAR
1.2015-20156 Eğitim-öğretim yılının sağlıklı ve başarılı geçmesi dileği ile Ayşegül ÖZTÜRK toplantıyı başlattı.
2.Genişletilmiş zümre öğretmenleri toplantı tutanağını Fatma KANSIZ okudu.
3.Öğrencilerin I.dönem beceri ve etkinlik çalışmalarının yeterli düzeyde olduğu Ayşegül ÖZTÜRK tarafından belirtildi, ayrıca gelişimsel olarak yeterli olgunluğa ulaşmayan öğrencilere gereken rehberlik çalışmalarının yapılacağını söyledi. Fatma KANSIZ Öğretmenimiz genel olarak hemen hemen her açıdan güzel bir eğitim öğretim dönemi geçirdiklerini belirtti, sınıfın genelinde kazanım ve göstergeler gözlemlendi, yeterli gelişimi gösteremeyen öğrencilere öğretmenimiz özel ilgilenerek tekrar çalışmaları yaptıracağını söyledi.
4. Öğretmenimiz Ayşegül ÖZTÜRK I. dönem uygulanan akışları içerik olarak yeterli bulduklarını belirtti. Fatma KANSIZ hazırlanan planların zamanında işlendiğini ve her hangi bir aksaklık yaşanmadığını belirtti II. dönemde de aynı şekilde devam edeceğini söyledi.
5. Ayşegül ÖZTÜRK Atatürkçülük konularının uygulanacak planlara alınarak özenle işleneceğini ve çocukların aktif katılımları sağlanarak, görsellik ağırlıklı sunulara, eğitici filmlere ve internetten sanal gezilere yer verileceğini söyledi.
6. Fatma KANSIZ Özel gün ve haftaların zamanında, okul öncesi seviyesinde, çevresel şartlar ve imkânlar dâhilinde, ailelerin sosyoekonomik durumları gözetilerek amacına uygun bazen sınıfta sunulmasına, bazen okul olarak toplu hazırlanıp sunulacağı söylendi.
Orman Haftası
21-26 Mart
Dünya Tiyatrolar Günü
27 Mart
Kütüphaneler Haftası
Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta
Dünya Kitap Günü
23 Nisan gününü içine alan hafta
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan
Trafik ve İlk Yardım Haftası
Mayıs ayının ilk haftası
Anneler Günü
Mayıs ayının 2. Pazar günü
Engelliler Haftası
10-16 Mayıs
Müzeler Haftası
18-24 Mayıs
Çevre Koruma Haftası
Haziran ayının ikinci haftası
Babalar Günü
Haziran ayının üçüncü Pazar günü
7. Ayşegül ÖZTÜRK okul öncesi şenlikleri için bölge zümresinde kararlaştırılan öğretmenlerin katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda hareket edileceğini belirtti.
8. Fatma KANSIZ Eğitim-Öğretim yılı başında sınıf düzenlemesi yapıldığını ve tespit edilen araç-gereçlerin okul idaresi ve veli işbirliği içinde temin edildiğini belirtti.Sınıf içi eksiklerin belirlenip tekrar okul idaresiyle iletişime geçilmesini belirttti.
9. Fatma KANSIZ, eğitim-öğretimde sınıfta ve okulda bulunan bilgisayar, internet, yazıcı gibi teknoloji araçlarını hemen hemen eğitimin her alanında kullandıklarını, yenilikçi ve görsel faaliyetlerin çocuklar için daha kalıcı, eğlenceli olduğunu, teknoloji sayesinde farklı okul ve şehirlerde yapılan uygulamaları da rahatlıkla takip edebildiklerini söyledi. II. dönem de teknolojik cihazların aynı şekilde kullanılacağını belirtti.
10. Ayşegül ÖZTÜRK, I. dönem boyunca Anlatma, Tartışma, Gösterip Yaptırma, Problem Çözme, Bireysel Çalışma yöntemlerinin ve Beyin Fırtınası, Rol yapma, Soru-Cevap, Drama, Grup Çalışmaları, Eğitsel Oyunlar, Bilgisayar Destekli Öğretim gibi metot ve teknikleri kullandıklarını, 2. dönem de aynı teknik ve yöntemlere devam edileceğini söyledi.
Uygulanacak metot ve tekniklerde sınıf ve okul içerisinde buluna her türlü teknolojik araç- gereçten( CD çalar, projeksiyon, VCD, televizyon vb.) yaralanılacağını belirtti.
11. Fatma KANSIZ veli toplantılarının sık aralıklarla yapılması, velilerin toplantıya katılımlarının sağlanması, ayrıca aile katılım çalışmalarıyla ailenin sık sık eğitim öğretime katılması kararlaştırıldı. I. dönem yapılan rehberlik çalışmalarına aynı şekilde devam edilmesine, sınıf dışındaki panonun I.Dönem olduğu gibi aylık olarak yenilenmesine, aile ihtiyaç belirleme formunda belirlenen konularla ilgili bültenler hazırlanmasına devam edileceği ve velilerin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara devam edileceğini belirtti.
12.2013/2014 Eğitim-öğretim yılının sağlıklı ve başarılı geçmesi dileği ile toplantı sona erdi.
ALINAN KARARLAR
1.Gelişimsel olarak yeterli olgunluğa ulaşmayan öğrencilere gereken rehberlik çalışmalarının yapılmasına karar verildi.
2. II. dönem içerik olarak daha yeterli aylık ve günlük akışlarının kullanılmasına karar verildi.
3. Atatürkçülük konularının ünitelere dağıtılarak işlenmesine ve görsellik ağırlıklı sunulara, eğitici filmlere ve internetten sanal gezilere yer verileceğine karar verildi.
4. Özel gün ve haftaların sınıfta sunulmasına kara verildi.
5.Okul öncesi şenlikleri için bölge zümresinde kararlaştırılan toplantıya katılınmasına ve orada alınan kararlar doğrultusunda hareket edilmesine karar verildi.
6.Bozulan ve eksik olan araç gereçlerin idare işbirliğiyle temin edilmesine karar verildi.
7.I. dönem kullanılan metot ve tekniklerin uygulamasına devam edilmesine ve ayrıcagerekli zaman ve konularda teknolojik araç gereçlerden etkili bir şekilde yaralanılmasına karar verildi.
8.Veli toplantılarının sık aralıklarla yapılmasına, aile katılım çalışmalarına ve aile rehberlik çalışmalarına devam edilmesine karar verildi.
Ayşegül ÖZTÜRK Fatma KANSIZ
Okul Öncesi Öğrt. Okul Öncesi Öğrt. Okul MÜDÜRÜ