dönem sonunda milli eğitimin istediği faaliyet raporuna örenk genelde değiştirip yazarız ama içerik aynıdır sadece geizler falan değişiyo buna göre kendinizinkini yazarsınız ama bildiğim kadarıyla bu senekni hangi ay neler yapıldı şeklinde istiyorlar
…….. ANAOKULU 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
OKUL ÖNCESİ FAALİYET RAPORU
SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ
Serbest zaman etkinliğinde 2009 Eylül-Ekim ayı itibariyle sınıflarımızdaki köşeler ve panolarımız hazırlandı. (Evcilik, Blok, Müzik, Kitap, Fen Doğa, Kukla, Eğitici Materyal, Atatürk Köşeleri) Bu köşelerimiz amaçlar ve kazanımlara uygun olarak kullanılıyor ve öğrenciler köşelere yönlendiriliyor.
SANAT ETKİNLİĞİ
Amaçlar ve kazanımlara göre öğrencilerin seviyelerine uygun faaliyetler hazırlanmış ve okul panolarımızda sergilenmiştir. (Serbest Resim, Sınırlı boyama, Kağıt koparma,yırtma,yuvarlama, kesme, Yapıştırma, Katlama, Artık Materyallerle çalışmalar, Yoğurma Maddeleri ile çalışmalar, Suluboya ve parmak boyası Çalışmaları vb..)
TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ
Hikaye öncesi şiir, Tekerleme, Bilmece, Parmak oyunu,sohbet, drama çalışmaları ,monolog vb. çalışmalar amaçlar ve kazanımlar doğrultusunda günlük planlara sırayla alınmaktadır.
Hikaye; öykü anlatma, hikaye kitapları, çubuk kuklalarla hikaye anlatma, hikaye kartları, cdler, Konulara uygun kuklalar ve oyuncaklarla hikaye anlatma , oluşturma, Sonra ne olmuş? Sence ne olmuş? Sorularıyla hikaye tamamlama etkinlikleri uygulandı.
Hikaye Sonrası; Dramatizasyon, soru-cevap, öğrenciye anlattırma, Hikayeye farklı isim bulma Kukla ile hikayeyi anlatma , hikaye sonrası sohbet vb. etkinlikler uygulanmıştır.
OYUN – HAREKET ETKİNLİĞİ
Amaçlar ve kazanımlara uygun oyunlar seçilir. Hareketli oyunlardan sonra dinlendirici oyunlara geçilir. Ayrıca rontlar, ritmik hareketler, özgün dans oluşturma, müzikli oyunlar, açık hava oyunları ve yarışlı grup oyunları günlük plana sırayla alınmaktadır. Bahçemizdeki oyun parkı ve oyun salonumuzdaki kapalı oyun alanında tırmanma, zıplama, dengede durma vb. güç gerektiren büyük kas gelişimini destekleyen sportif çalışmalar yapılmaktadır.
MÜZİK ETKİNLİĞİ
Amaç ve kazanımlara uygun şarkılar, müzik, ritim çalışmaları, şarkı dinleme, söyleme, tekrar etme,öğrenme, rontlar, ritim araçlarını tanıma vb.. çalışmalar yapıldı.
OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Amaçlar ve kazanımlar doğrultusunda kavramlar, çizgi çalışmaları, görsel algılama, matematik çalışmaları.
Kavramlar: (Zıt kavramlar, sayı kavramları, şekil ve renk kavramları…)
Çizgi Çalışmaları: (Nokta birleştirme, düz ve eğik kesik çizgiler ok işaretini takip etme vb..)
Görsel algılama: ( Mekanda konum, ölçüm, büyük küçük, eşleştirme, gruplama, farklı olanı bulma vb..)
Matematik: ( Ritmik sayma, Sırasına göre yerleştirme, Sayıları tanıma ve yazma, Sayı kadar nesne sayma vb..)
FEN-DOĞA ÇALIŞMALARI
Amaçlar ve kazanımlara uygun deneyler yapılmaktadır. (Ara renkleri elde etme, Tat alma, Ses nereden geliyor?, Gece-Gündüz oluşumu, Yumurta Deneyi, Tohum çimlendirme, Patates-havuç gibi kök sebze köklendirme, Hamurun mayalanması ve basit ekmek yapımı, suyun halleri, Sınıfça bahçeye ağaç dikme çalışması vb…)
GEZİ GÖZLEM İNCELEME
Amaç ve kazanımlara uygun gezi, gözlem ve inceleme yapılmaktadır. Kerem Fırın ve Pide Salonu’na ekmeğin oluşumu ve hamurun mayalanmasını gözlemek amacıyla gezi düzenlenmiştir.
Okul bahçemize hava durumu ve mevsimlerdeki değişiklikleri gözlemlemek amacıyla gezi düzenlenmiştir ve okulun bölümleri okulumuzu tanımak amacıyla gezilmiştir.
Okulumuza gelen tiyatro ve Pandomim gösterileri sanat faaliyetlerini gözlemlemek amacıyla düzenlenmiştir.
Sene başında planlamış olduğumuz diğer il içi gezileri hava şartları ve domuz gribi salgını nedeniyle ikinci döneme ertelenmiştir..
AİLE KATILIMI
Programdaki Aile katılımı ve ihtiyaç belirleme formları sene başında çoğaltılarak velilere gönderildi. Bu doğrultuda ‘Çocukla İletişim ‘ semineri sınıflar bazında velilerimize düzenlenmiştir. Ayrıca ‘Olumsuz davranışları olumlu davranışa dönüştürme ‘ konulu semineri Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri tarafından velilerimize sunulmuştur. Okul velilerimize ‘Davranış Bozuklukları ‘konulu semineri Eskişehir Rehberlik Araştırma Merkezi Uzmanı tarafından sunulacaktır. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Öğrencileriyle oluşturulan ‘Veli Etkinlik Odası’ düzenlenmiştir. Velilerimiz aile katılımı formları doğrultusunda sınıf içinde kendi ,istedikleri etkinlikleri düzenleyerek (Hikaye anlatma, Pasta yapma, Sanat Etkinliği vb..) eğitim-öğretimimizde aktif rol almışlardır.
öğrtm müdür imzaları olcak altta